måndag 13 februari 2017

Övervakningskameror ökar, polisen storsatsar, både fasta och rörliga - vad händer med den personliga integriteten.
Det är en storsatsning polisen nu gör och det är väl för att rädda Rikspolischefen kvar....nej, det var lite dumt.  Det verkar på inlägget i dn.se/nyheter som Sverige ligger efter andra länder, som London. Det är rätt, men det är tråkigt att det ska behövas för att upprätthålla säkerheten och förhindra våld och terror,

Norge och Sverige stärker försvarssamabetet och det är inte utan att jag är lite imponerad över försvarsminister Peter Hultqvist satsningar på bilaterala överenskommelser.
Nej till Nato gäller och här har regeringen föredömligt hållit kursen trots flera världshändelser som kunnat få andra att vilja förändra läget som Trump. Ryssland, Erdogan.

Det är starkt och det är bra att Sverige förstärker samarbetet med våra grannländer
som Finland, Baltikum, Norge och den transatlantiska länken till USA. Fler gemensamma övningar,förstärkt krishantering, försvarsattachéer i både Oslo och Stockholm för bättre information. Både Sverige och Norge har också beslutat sig för att höja beredskapen i försvaret.

Merkel kan få det hett om öronen nu när socialdemokraten och förre ordföranden i EU-parlamentet Martin Schulz går framåt.
Det handlar om kritik mot Merkel som ökat, men det handlar mer om att tyskarna vill ha något nytt. 11 år med Merkel och fyra till....nja. Schulz har en gedigen politisk bakgrund både nationellt och internationellt. Det kan bli hårt och Merkel måste visa varför hon vill ha fyra år till.Inga kommentarer: