söndag 5 februari 2017

Det går runt hela tiden på kommundagarna och det var svårt att hinna med bloggen, men här kommer en sammanfattning.
Roligt,roligt, Att få läsa om en närmast överdådig partiledare i DN på vägen ner på tåget till Göteborg blev en bra start. Det är inte vanligt att DN skriver positivt om Centern men nu har man gjort det på både ledarsidor och nyhetsplats. Det blir inte mindre roligt när både AB och Expressen hade helsidor om det uppåtgående partiet och partiledaren, som man kunde läsa på tåget hem.

Känslan bland deltagarna är uppåt och hejaropen på "Sveriges bäste partiledare#" ekade bland de 742 deltagarna på kommundagarna.
Nej inte Sveriges bäste partiledare, "Världens bäste" blev det nya budet. Det syns att Annie själv tycker det är roligt och det märks i hela hennes uppträdande. Hon tackade mig för boken "Hågkomster" när vi var på Centerkvinnornas mingel där hon själv tackade för stödet från rörelsen.

Huvudtalet på fredagen var lysande med temat "Det bortglömda Sverige måste lyftas" och "Vi måste bryta den regionala och sociala klyvningen av landet".
Glesbygd, landsbygd och förorter. Hon började med en robust infrastruktur i hela landet med höghastighetståg och lokala och regionala upprustningar av vägar och järnvägar. Hon talade om en ny anställningsform där  ungdomar, invandrare och flyktingar kan gå från låga bidrag till egen lön. Vad tog solidariteten vägen? frågade hon LO-ledaren Thorwaldsson och statsminister Stefan Löfven.Inga förhandlingar, kompromisser eller samarbete med SD. Här ligger centern fast och det är bra för både partiet och Sverige.

Patisekreterare Mikael Arthursson  och vice ordföranden Anders W Johnsson fick också varma applåder och det ska dom ha för alla insatser som görs, men kanske inte syns. "Centern har ett val att vinna" sa Anders W när han avslutade de positiva kommundagarna. 

Inga kommentarer: