tisdag 21 februari 2017

Sverige ska inte släppa på kraven mot Ryssland efter Krim och inte EU heller, men visst ska man kunna föra en dialog mellan vuxna människor.
Regeringen och Margot Wallström har öppnat för en dialog med Ryssland i utrikesdeklarationen i veckan men sanktionerna ska ligg fast. Det är väl ingen sensation att två länder diskuterar dagskursen i världen och i ländernas närområden. Men det får inte bli, eller uppfattas som att vi accepterar annekteringen av Kreml eller ställer upp på övergreppen i Östra Ukraina.

Trump har inget positivt rykte att förvara så han förlorar ingenting, men Sverige gör det med de falska påhoppen och påståendena om "nyligen inträffade terrordåd".
Trump är en tragisk figur som gör övertrump flera gånger om dagen. Vi ska naturligtvis reagera som nation, men ägna inte för mycket tid åt den där figuren.

Tragiskt med Mona Sahlin. Det är något som fattas där från "Tobleronen" och framåt. Bra att hon erkänner, som alla redan har insett, så att frågan kommer ur världen.
Men någon återkomst någonstans på någon nivå i svensk politik ska vi nog inte vänta oss. Men jag tror inte det drabbar S, som många i media skriver. Det har det i så fall redan gjort. 

Vänstern: Progressiv skatt på aktievinster ska vänstern förhandla med S-regeringen om inför budgeten.
Någonting som minskar ojämlikheten är inte fel. Minskad skatt på arbete kan mötas med högre skatt på kapital, miljöutsläpp och konsumtion,


Inga kommentarer: