söndag 29 oktober 2017

600 000 rohingyer har flytt från Burma till Bangladesh, tusentals har dödats och svält och nöd råder. Mänskligheten och världshistorien kommer att döma oss.
Det är en folkgrupp islamister som en annan folkgrupp buddhister hatar och inte vill ha i landet. Det är svårt att förstå, Varför? Ännu svårare att förstå är hur Aung San Suu Kyi som fick Nobels fredspris 1991 och "regerar" i Burma inte säger något och inte gör något.I alla fall inte något som omvärlden för höra eller se.Visst, militären styr fortfarande och hon är pressad, men vilket eftermäle vill hon lämna efter sig, vilket.?..Jag skulle vilja veta.

Katalanerna splittras i separatister och regeringstrogna, precis som  Rajoy och Madrid vill. Ska vi delta i det val som regeringen utlyst till den 21 december eller ska vi inte?
Bara det faktum att frågan ställs gör ju att somliga, några, en del,flera, många kommer att avstå.. Separatistpartiet CUP har redan sagt att man kommer att bojkotta "Rajoys val" och då...ja säg om det blir en seger för regeringen. Då kan det blir ett ännu allvarligare läge...Öppna dörrarna, förhandla, prata, träffas..Ni är ju spanjorer alla.

Bra artikel av forskaren i statsvetenskap Livia Johansson som kritiserar migrationsdomstolarna för ökad rättsosäkerhet.
Hon har flera poänger. Processledarna har flera roller. De agerar motpart till den asylsökande. Samtidigt ska de ta fram fakta om personen, landet, tidpunkter. Ombuden hinner inte sätta sig in i ärendena. De asylsökande får inte alltid prata fritt. Hur är trovärdigheten? Var är rättssäkerheten?
Stoppa åtminstine utvisningarna tills landet bedöms säkert. Varför åker Röda Korset hem?


Inga kommentarer: