onsdag 18 oktober 2017

Trump backar från både klokskap och världen och Xi Jinping gör tvärtom. Om några år är Kina världsledande nation.
Ja, så ser jag dagskursen i världsligan. Trump talar om "America first", hoppar av handelsavtal och klimatavtalet och Kina gör tvärtom med nya stora handelsavtal t.ex om Volvo med Sverige och satsar hårt på klimatet och nya transportsystem.  Den 29 mars 2019 går tiden ut för Brexit och några dagar innan den 19 mars tvingas Trump lämna presidentskapet i USA. Kom ihåg datumen.

Gävles hamnaffärer riskerar den svenska säkerheten.dn.se/nyheter
Ja, det är bara att läsa artikeln i dagens DN för att se vilka otroliga, osäkra och farliga affärer kommunen haft med svenska, ryska och turkiska rikskapitalbolag och helt utan säkerhetskontroller.
Det är bara att nämna Slite och Karlskrona så blir man påmind.Globaliseringen är bra och öppnar världen, men vi måste se vilka risker den kan medföra, Här är ett exempel där man inte gjort det. Sveriges säkerhet måste garanteras och här måste det offentliga samhället finna nya vägar.

I kväll är det Medborgardialog om utbyggnad i Hemmesta och Förbifarten genom Storskogen.
Kritiken var stor redan i maj när den första medborgardialogen genomfördes om samma saker. 200-talet deltagare sa Nej till Förbifartfen genom Storskogen och ett 15-tal sa, ja. Ändå återkommer kommunledning och förvaltning med samma Förbifart och utbyggnad en gång till. Obegripligt och odemokratiskt. Vem bestämmer byggherrarna och markägarna?.

Inga kommentarer: