fredag 20 oktober 2017

En farlig verklighet närmar sig i Spanien. Buden hårdnar från regeringen Rajoy och motbuden närmar sig självständighetsförklaring från Katalonien.
Nu pågår ett allvarligt och farligt politiskt spel i Spanien mellan regeringen i Madrid och ledningen i Katalonien. Om regeringen i Madrid fullföljer hoten om att besluta verkställa § 155 som ger Spanien rätt att med "våld" ändra regeringen i Katalonien och ta ifrån dem rättigheter så hotar Puigdemont med att formellt just göra det, dvs förklara Katalonien självständigt från Spanien.

Sannolikt fortsätter spelet och motbuden också efter det att § 155 beslutar införas.
Det tar några dagar att ta till de hårdare tagen från Madrid och Katalonien väntar säkert med motåtgärder först när  "våldet" blir praktisk verklighet från Madrid, dvs innan hoten om att avsätta Kataloniens president, eller något annat blir verklighet.
Hur Separatisterna, som vill gå fram omedelbart med självständighet reagerar vet vi inte och det kan skapa stor osäkerhet och oro om läget.

Det måste vara möjligt att föra ett samtal mellan vuxna människor som bor i samma land, än så länge, att diskutera och  föra en dialog om detta med varandra. 
Lägg prestigen åt sidan och sätt er ner och prata, för landets men framför allt för befolkningens bästa

En obegriplig artikel i dn.se/debatt  om migrationspolitiken från ett stort antal kristdemokrater inför stämman som börjar i dag.
Vad är det man inte kan återgå till och vad är det man i så fall vill ha i stället. Otroligt tekniskt, krångligt och byråkratiskt skrivet. Läs själv får du se. Vad vill man?

Inga kommentarer: