söndag 15 oktober 2017

Förståndigt av Löfven att stopp utnämningen av Bodström som landshövding i Stockholm. Bra för honom, bra för Sverige och en dålig fråga mindre i valet.
Till slut blev det för mycket, Allras halvt kriminella pensionsaffärer där massor med sparare gjort stora förluster och ledningen gjort stora vinster gick inte att försvara. Lurade pensionssparare som Löfven vill ge bättre pensioner i valet....ja,alla förstår. Att prata om ordning och reda, att minska brottsligheten, att öka tryggheten, ja, alla förstår .

Moderatstämman avslutas av den nye partiledaren med "en hoppfull och löftesrik inledning inför valet",  Vila i eftermiddag, kör igång på måndag " och efter valet blir det ett åtta års fokus"
Så lät Ulf Kristerssons inledning på hans avslutning. Han berömmer stämman, han vill ha fler vuxna i politiken, mindre tjafs. Nu finns en stark vilja till enighet och det tyckte jag man kunde se under hela stämman. olika uppfattningar, ja, olika yrkanden ja, men ett sansat och samlat M-parti.

Några tunga frågor
-LAS-  lagen om anställningsskydd avskaffas inte men naggas ordentligt i kanten
-Arbertslinjen ligger kvar, men kopplas mer till social rörlighet - du ska ha rätt att...
-Anonyma vittnen,, kanske blir, men först uredning
-Marknadshyror - sådär, men åt det hållet
. Försvar, migration, arbetsrätt, brottsfrågor, bidrag, åt höger,
Tydligt höger, men tydlig otydlighet också.

Slutsts:.Centern måste säga: asylrätten ska gälla, liksom familjeåterförening, permanenta uppehållstillstånd, medmänsklighet, Sd utanför en Alliansregering. Punkt.


.
-

Inga kommentarer: