tisdag 3 oktober 2017

Otroligt usel ledare av dn.se/ledare om Kataloniens oförtjänta propagandaseger för separatisterna och "olagliga" folkomröstning.
 Har DN ingen känsla för demokrati och krav på självbestämmande. Separatisterna fick det kaos man ville. Spanien förnedrades och separatisterna framställdes som martyrer. Landet är odelbart enligt författningen, bara en minoritet av väljaren röstade för ja. Obegripligt ensidigt av en liberal tidning.

Men allt handlar om Spanien som nation och medlem i EU som inte får ifrågasättas.
Ett självtändigt Katalonien kan bli ett självständigt Baskien, Bretagne, Normandie, Flandern, norditalien..och då spricker EU. Kan man inte se något positivt i det? Nej bara negativt. Uselt DN.Heja Katalonien. Och spanska regeringen gör oss påminda om Francostaten.

Fruktansvärt i Las Vegas. Nu måtse USA:s vapenlagar ses över.
Jag kan inte med ord beskriva det fruktansvärda dödande och skadande som en  enda person orsakade i går.59 nu döda och över 500 skadade av en som det sades "normal" människa från ett fönster i ett hotellrum. Normal...!.Nu måste rätten att bära vapen inskränkas.

Både Liberalerna och Kd presenterar förslag i dag som går i linje med centern.
Fler enkla jobb,en skattereform med sänkt skatt på arbete och höjda miljöskatter och skatt på konsumtion och att se över turordningsreglerna i arbetsrätten dn.se/nyheter. Kd vill också höja momsen för att finansiera sina satsningar på försvaret, pensionärerna och vården. Närmar sig Allianspartierna varandra?



Inga kommentarer: