onsdag 4 oktober 2017

Läget spänt i Katalonien, Vänta några dagar med att tillkännage självständigheten för att inte provocera Spanien till fler "ockupationer" och våld.
Det är ett spänt läge och jag tycker att den spanska regeringen måste inse att kraven på självständighet är höga. Det är då bättre att ingå i förhandlingar än att angripa Katalonien med polis- och militär som man nu hotar med. 

Självständighetsförespråkarna är själva oeniga om tillkännagivandet ska ske nu eller om de ska vänta några dagar.
Klokt att vänta och se vad reaktionen från EU blir när frågan hunnit dryftas där. Spanien vill inte förhandla men EU måste hitta en lösning som inte fördärvar konflikten och då måste Katalonien och den spanska regeringen förhandla med varandra.

"Ut med  ockupationsstyrkorna" lät det i går utanför Spaniens polishögkvarter i Barcelona och det var hundratusentals Katalaner som demonstrerade mot det spanska våldet.

Förhandlingar är alltid bättre än våld och EU har nu chansen att visa det.

Nu åker jag in till Gustavsberg och diskuterar budgeten för kommunen hela dagen. Vi i Alliansen föreslår oförändrad kommunalskatt 19,18 kronor per hundralapp.
Och vi ger en procent högre penganivå till alla nämnder. Oppositionen har heller inga krav på högre skatt. Borde kunna bli en konstruktiv debatt.

Inga kommentarer: