torsdag 5 oktober 2017

En lång  heldags- och halvnatts-debatt om budgeten för 2018 i Gustavsberg, men ett gediget arbete.
Vi startade 09.00 , en del kom tidigare med lite förmöten och vi slutade vid 23, med lite eftermöten. Ett gediget arbete där den allmänna utvecklingen i Värmdö med ökad befolkning och diskussionen om nämnderna var mycket ingående. Bra eller dåligt, rätt eller fel det är demokrati och det är därför vi har öppna möten och numera också digitalt, om man orkar sitta så länge...Och skatten oförändrad på 19.18 per hundralapp. Tack alla.

Centern sprider 25 miljarder lokalt i sin statsbudget till kommuner och landsting där vi beslutar om jobb, skola och välfärd  i hela landet. Bra med ett generellt stöd.
Ja, det är bättre eftersom varje kommun och landsting kan välja vad man då vill satsa på. Vi vill hindra klyvningen av Sverige mellan land och stad och i förorterna. Fler jobb, lägre skatt på arbete och högre på utsläpp  och vi stödjer regeringens förslag om sänkt skatt för pensionärer.

Stärkt arbetslinje, insatser där de bäst behövs och beredskap för framtiden är M:s budgetteman.
En budget för de som arbetar, vill arbeta och har arbetat. Riktigt pedagogiskt.Sänkt skatt på arbete, höjd brytpunkt för inkomstskatt, minskar skatten på arbete. Fokus på lag, ordning och trygghet och minskade vårdköer.

Det kan inte vara svårt att få ihop de här budgetförslagen i ett regeringsarbete om viljan finns.



Inga kommentarer: