fredag 13 oktober 2017

Spionage på militärövningen Aurora. Det kan väl ändå inte vara oväntat, säger jag med tanke på debatten om vem som var angripare i öst.
Det är nästan så man skrattar lite. En stor rubrik i dn.se/nyheter talar om "Misstänkt spionage i Sverige". Det fattar väl vem som helst att en utländsk makt som Ryssland är intresserad av hur det svenska försvaret försvarar Sverige. Drönare, fotografer, okända bilar och en tiodubbling av säkerhetshändelser är helt väntat. Säpo ska självklart utreda, det är bra, men förvånande är det inte.

Kina på väg bryta avtalet om "ett land två system".
Det var tanken när Hong Kong återlämnades från Storbritannien till Kina 1997. Jag var själv där som representant för EU när överlämnandet skedde  helt under ordnade former. Befolkningen skulle styra sin egen stad, förutsatt att man gjorde det som en del av Kina. Nu går Kina in och angriper Hong Kongs domarkårs oberoende efter demonstrationer för demokrati och gör andra ingrepp i Hong Kongs självstyre. FN måste påminna om att avtalet kräver att båda parter stödjer det.

Nej, nu räcker det. Moderaterna får inte gå mer åt höger med mer av tvång och hårdare tag. Det kan försvåra samarbetet både i Alliansen och för att få till stånd blocköverskridande uppgörelser.
Inte oväntat kanske men nu räcker det med mer höger. Kraven på tuffare tag mot arbetsrätten är en direkt uppgörelse med Reinfeldt som undvek detta för att slippa få facken emot sig, och vann mycket på det.  Att kompetens ska gå före ålder vid uppsägningar sker redan i dag. Här behövs inga regeländringar. Se bara till att fack och arbetsgivare är med i processen. M tänkt er för.

Inga kommentarer: