torsdag 19 oktober 2017

Ska Kristdemokraterna satsa på Lars Adaktusson för att komma över spärren? Och vad säger nuvarande partiledaren. dn.se/nyheter.
Lite oklart vad Adaktussons roll ska bli. Han kandiderar som vice ordförande och i DN säger andra kristdemokrater att "man vill se honom vid partiledaren Ebba Bush Thors sida". Är hon trygg med det? Vi får se. En som verkar vara det är förre KDU-ordföranden Sara Skyttedal, numera kommunalråd i Linköping. Det är den otydliga ideologin som måste rustas upp, säger Adaktusson. Och det är väl det vanligaste någon säger om ett parti som måste lyftas. Vi får väl höra under kongressen.

Och Moderaterna har fått kalla fötter efter kritiken mot att asylrätten görs osäkrare efter M-stämmans beslut.dn.se/debatt
Och det är Tobias Billström, tidigare migrationsminister och nu gruppledare i riksdagen som skriver tillsammans med nuvarande migrationspolitiske talespersonen Johan Forsell. Det finns skäl att "i framtiden" överväga en reformering av EU-systemet. Snacka om försiktiga formuleringar kring något som redan händer. Ett beslut ska tas i dag om EU:s framtida migrationspolitik efter förslag från Cecilia Wikström. M vinner inte på en försvagad asylrätt, inte migranter eller flyktingar heller.

Välbesökt medborgardialog på Hemmestaskolan i går, men det blev mer konsult- och tjänstemannamonolog är dialog om Vägval Hemmesta och motorvägen genom Storskogen. Se till att det blir frågor och inlägg nu i kväll kl 18.00 på Viks skola.
Två illa genomtänkta förslag.700 nya lägenheter i Hemmesta har det stått i texterna och i går talades det om 1500 lägenheter och 3000-5000 nya lägenheter efter den nya motorvägen genom Storskogen. Motorvägen löser inga trafikproblem eftersom samma antal bilar kommer fram på Stavsnäsvägen som redan har stora trängselproblem.

Förstärk Skärgårdsvägen, med tre körfält där ett är reversibelt som på Grisslingerakan. Bygg fler infartsparkeringar, gärna med bilservice under dagen, förstärkt kollektivtrafik och pendelbåtar från Ålstäket eller Torsby/Vägskälet. Det måste göras nu, köerna är redan långa. Detta måste också göras först innan Hemmesta kan byggas ut med fler bostäder. Vänta med nya stora motorleder och jätteutbyggnader.

Inga kommentarer: