fredag 6 oktober 2017

ICAN- den internationella organisationen mot kärnvapen får Nobels fredspris av den norska nobelkommitten. Mycket positivt
Och det kan påverka diskussionerna i världen om FN- förslaget i samma riktning och konflikten kring Nordkoreas satsning på kärnvapen. Det är inte heller omöjligt att det kan bli en viktig fråga i valrörelsen i Sverige nästa år. Konflikt finns i S där Margot Wallström signerade FN-avtalet om nedrustning av kärnvapen men försvarsminister Peter Hultqvist vände sig kraftigt emot det när USA kritiserade Sverige för att det kunde undergräva de militära samarbetsavtal som Sverige underteckna med USA och flera andra länder.

Sverige har som land varit emot kärnvapen så länge jag kan minnas och där finns Centern också i högsta grad, inte minst genom Karin Söder och det är viktigt att vi står upp för det. USA och Nato kan inte få diktera vår fredspolitik.

Allianspartierna skattebudgetar är nu presenterade och det svänger en hel del  från Liberalernas borrtagande av värnskatten för höginkomsttagare till Centerns förslag om sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag för att få fler jobb.
Tycker att det blir lite skevt att media beskriver budgetförslagen som mer höger. Visst det är mer än S men det är just för att skapa stimulanser och omfördelningar för jobb ssom ger mer i skatt.
Jag tror det vore bra om Centern kommenterade detta och beskrev Centerns budgetförslag mer som en

Skatteomfördelning från skatt på arbete till miljöskatter och ökad moms dvs ett bonus-Malus system där inkomstskatten minskas på inkomster för att få fler att jobba och betala skatt och ökas på konsumtion och miljöförstörande proukter.

Inga kommentarer: