torsdag 26 oktober 2017

Kristersson lyfter Moderaterna till 22 procent från 16. En stor uppgång där detta ser ut att tas från vardera C och Sd som båda minskar med tre procent till 10 respektive 15 procent.
Det var väl inte oväntat. Han har gjort bra ifrån sig sedan han valdes den 1 okt. Han talar om hoppfullhet och det år ett positivt budskap som tilltalar folk, .Det har varit ett tryck också eller en förhoppning på moderater ute i landet som röstat på C och Kd eller legat på sofflocket att på nytt få känna att nu...Men Alliansen skakar när Kd ligger på 3 procent. Hans flykting- och integrationspolitik med asyl  utanför EU-gränsen kan inte C och K köpa, och här kan det bli problem för Alliansen

Det är ett nytt politiskt läge på flera sätt. M är det naturliga Alliansledarpartiet, och tar över från Centern. Sd tappar och blir mindre "farligt", och Allians och rödgrön får 41 procent var.
Det blir inte mindre intressant att S samtidigt ökar lite och nu ligger på, 30 procent, i nivå ,med valet 2014. Precis som Alliansen skakar där Kd ligger på 3 procent skakar de rödgröna med Mp på 4 procent.

Centern ska inte känna detta som något större nederlag utan jobba vidare med den inriktning vi har nu på företagande, miljö, landsbygd, och öppenhet i  flyktingfrågan.

En ovanligt bra artikel av Gunnar Hökmark i dn.se/debatt där han kritiserar Löfven för att ha tappat inflytande i EU och ökat överstatligheten och riktningen från Union till nationalstat.
Världen är uppockner. Skulle någon kunna tänka sig en sådan artikel av Gunnar Hökmar när vi diskuterade i EU-folkomröstningen. Nej, men då fanns inte Löfven heller..  men vi EU-kritiker har fått rätt. EU går alltmer mot det som Hökmark nu kritiserar, en nationalstat, en EU-stat. Ska vi samarbeta...ha.

Inga kommentarer: