söndag 22 oktober 2017

Förståndigt av Puigdemont att inte utropa självständighet  i denna pressade situation. Det handlar också om vem som vinner omvärldens stöd och förtroende
Just nu är det inte den spanska regeringen som har gjort det. Tvärtom tycker nog många att regeringen nu går för långt med sina aktioner mot regionregeringen i Katalonien, Nu undergrävs demokratin i Katalonien när det regionala parlamentet vingklipps, medierna tas över av spanska staten och polis och ordningsmakt tas över av spanskt befäl.
Klokt att vänta med självständighetsförklaring tills vi ser om beslutet från regeringen får den spanska senatens stöd och om det verkligen genomförs.

Kd tvingar bort den sjukvårdspolitiska talespersonen Emma Henriksson och satsar på sjukvård och äldre i valet. Klokt va..
Ja, man kan undra, och nu hoppar Emma Henriksson av partistyrelsen och det tror jag alla förstår.
Det som kan oroa är kd:s kraftiga högervridning och pratet om att kunna göra uppgörelser med Sd. Det kan allvarligt försvåra en Alliansregering och det är nog lika bra i ett sådant läge. Att undergräva asylrätten och bara prata om kvotflyktingar som söker asyl i "säkra" områden med enbart tillfälliga uppehållstillstånd gör det dessutom omöjligt för Centern och Liberalerna att samarbeta.

Bra artikel i dn.se/debatt i dag från flera TCO-företrädare "att inte röra turordningsreglerna" som Moderaterna vill avskaffa.
Och de två starkaste argumenten är att den tänkta lagändringen redan har uppnåtts i förhandlingar mellan fack och arbetsgivare.Det andra lika starka argumentet är att precis så ska det gå till på svensk arbetsmarknad. Parterna ska göra upp inte regeringen med nya lagar.




Inga kommentarer: