lördag 28 oktober 2017

Katalonien igen. Följetången går upp  i högvarv och nu är besluten tagna med självständighet och artikel 155. Det är nu problemen kommer.
Och det är nu, när spelet är över som det gäller att föra en dialog och undvika våld mellan spanjorer.
Spaniens regering upplöser  det katalanska parlamentet och utlyser nyval den 21 december. Detta medan Katalonien firar självständigheten, men med viss återhållsamhet om man ska tro media för att just undvika provokationer som kan leda till våld.

Regeringen i Spanien kommer att upplösa det katalanska parlamentet som, enligt regeringen olagligt röstade för självständighet med siffrorna 70 ja, 10 nej och 2 blanka. Stabilt för självständighet kan man tycka, men många katalaner utanför politiken är emot självständighet. Nu kommer sannolikt de ledande upprorsmännen som Puigdemont att avsättas med spanska dekret. Om de inte lyder order efter ett beslut inför en specialdomstol kommer spanska säkerhetsstyrkor att försöka gripa dem och den katalanska polisen och befolkningen i Katalonien att försöka stoppa detta. Det är här det kan hända tråkiga saker.

Ser med viss oro på nomineringarna inför valet i flera partier inklusive Centern att äldre personer inte förs fram på listorna. 
Inget fel med att yngre personer kommer fram , men balansen? I nomineringarna inför rikdagsvalet i Stockholms län för Centerpartiet ställer över 80 kandidater upp varav bara 4 tror jag är över 65 år.

Inga kommentarer: