torsdag 12 oktober 2017

Spanienthrillern fortsätter och Rajoy vill nu ha svar "Har ni deklarerat självständighet eller inte? 
Och svar vill han ha inom fem dagar. Nu pågår ett politiskt spel i den högre (eller lägre) skolan. Vem skall vinna? Vem skall komma ut som den som vunnit mest? Hur skall den som förlorat överleva utan fortsatt kris, som påverkar både Spanien och EUropa? Och kan göra det under lång tid.
Om jag vore medlare skulle jag försöka få till stånd ett ökat självstyre i Katalonien som tror jag både Galicien och Baskien har, framför allt med egna skatter.

Att fortsätta provocera från båda sidor kan leda till en stor spansk och EUropeisk kris och det vill ingen ha.
Nej, det måste bli en förhandling inte en fortsatt konflikt. Om det stämmer som sägs i media att socialdemokraternas ledare Sánchez  har fått med sig Rajoy på en ändring av författningen för ökad självstyre är det rätt väg. Fortsätt med det. Och det bör komma snart, medan förhandlingen i sig kan få ta längre tid.

Regeringen och oppositionen: Sök en blocköverskridande uppgörelse om integration och arbetskraftsinvandring. Bra för Sverige , bra för Regeringen och bra för Alliansen.
Det är svaret på alla frågor som i dag ställs efter Moderaternas hårdare flyktingpolitik som inte gillas av övriga Allianspartier. Invandringen är en sådan internationell fråga där en så bred uppgörelse som möjligt bör eftersträvas. Ser ut som Annie redan förstått det.

Inga kommentarer: