tisdag 31 oktober 2017

Trump kommer närmare Watergate för varje dag som går nu när Ryssland och konspirationen mot USA kommit närmare och närmare.
Det var inte oväntat men har ändå tagit nästan precis ett år sedan det amerikanska presidentvalet den 8 november förra året. Amerikanska åklagare och utredare har nu kommit så långt att det handlar om åtal. Trumps kampanjchef Paul Manafort har nu åtalats för konspiration mot den amerikanska staten genom ryska kopplingar under presidentgalet 2016. Det handlar främst om ukrainska ryssvänliga kontakter och det är 12 åtalspunkter.

Förutom konspirations mot staten USA anklagas Manafort för penningtvätt. Det handlar här om de pengar han fått under sina kontakter med media och  rika halvskurkar i näringsliv och politik.
Här handlar det om 5-600 miljoner dollar enligt åklagarna och det är ju inga småpengar. Pengar spelar nog en mindre roll, det stora är att krisen närmar sig president Trump för varje dag som går och som jag ser det är han redan uträknad och kommer att få svårt att fullfölja sitt uppdrag som president. Den 19 mars 2019 avgår han som president och tackar för sig utan att ha åstadkommit annat än stora rubriker om sin egen inkompetens och sina egna tillkortakommanden. Notera detta datum.

Löfven och Kristersson debatterar och det är jobben som är huvudämnet.
Båda syntes på gott debatthumör med lugna repliker omväxlande med hårda tag. Löfven anklagade K och M för att stifta lagar för sänkta löner för invandrare och flyktingar. Det är fel och fake news. M:s och i detta fall Alliansens förslag är att företag ska kunna anställa flyktingar som i dag inte har något jobb alls och lever på socialbidrag, med en lön på 70% och ett utbildningsstöd till företaget på 30%.
Det är ett bra förslag som gör att man kommer in i samhället, får en egen lön som man inte haft och lär sig språket på jobbet.

Vad gör Löfven? Utbildning, utbildning. En person som är 50 år och saknat skola i hemlandet behöver gå fem år i utbildning hos Löfven innan han ens kan söka något jobb...Godnatt.

Inga kommentarer: