lördag 7 oktober 2017

En offensiv och vågad Norsk Nobelkommitté som genom fredspriset till organisationen ICAN driver på för nedrustning och avveckling av kärnvapen.
Och Norge får beröm, inte bara av freds-rörelser utan av länder, organisationer, vetenskapsmän och personer i hela världen, Jens Stoltenberg är en av dem som "välkomnar"den uppmärksamhet frågan nu fått", Nato är inriktat mot fred och vill skapa förutsättningar för en värld utan kärnvapen. Det målet delar vi men ICAN, säger han. Riktiga bra, även om Nato har en helt annan uppgift och inriktning i frågan.
Att inte underteckna avtalet mot kärnvapen vore en omöjlighet för Sverige.Den utredning som nu pågår kan heller inte komma fram till något annat.

Lång intervju med statminister Löfven i dn.se/nyheter. Det är en statsminister som nu kommit in i jobbet och ger besked på en massa frågor, som visar att han vet vad han vill och är insatt i det han håller på med.
Hårdare tag, säger Löfven nu mot brottslighet, våldtäkter, en fortsatt stram flyktingpolitik och ett starkare försvar. Det kunde vara ett uttalande av en moderat statsminister, men nu, är tiden en annan och S dras åt höger.

S har förlorat många väljare främst från LO-grupper till  SD
och nu ska de hämtas igen genom att mer låta som SD i  argumenteringen. Nyckel ordet är "trygghet" och vem är emot det, men innehållet är ett tydligt steg åt höger. Det gäller att "vara stenhård" från början, säger Löfven.Nya Socialdemokraterna:

Inga kommentarer: