måndag 10 maj 2010

720 mdr euro- en ofattbar summa för att rädda euron
Det ser ut att vara svaret på finansministrarnas möte i Bryssel i går och i natt. Det handlar om 440 mdr från euroländerna och 220 mdr från IMF, Internationella valutafonden till länder som kan råka i kris, som Grekland. Utöver detta, om det är rätt uppfattat, skall en krisfond på 60 mdr med stöd också från icke euroländer som Sverige kunna användas för stödlån så som skett till Estland och Lettland. Mer av gemensamma krisfonder kräver mer av gemensam övervakning och finanspolitik.

Fredrik tydligast och rakast i Agenda
Det var utan tvekan en ny bra kväll för Fredrik Reinfeldt i debatten med Mona Sahlin i Agenda i går kväll. De största uppförsbackarna fär Mona Sahlin är den allmänna skattehöjningen för 3 miljoner löntagare och höjningen av arbetsgivaravgifen för ungdomar under 26 år. Det slår hårt mot ungdomsarbetslösheten som är vårt svåraste arbetsmarknadsproblem.

Ideoligi i fokus för vänstern
De stora eftergifterna i den rödgröna budgetmotionen krävde en reaktion från v-kongressen. Så blev det också med höjd a-kassa till 90 procent och slopade karensdagar i a-kassa och sjukförsäkring. Till det skall läggas sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.
Jag lider med Lasse varje gång jag ser honom tona ner kraven i TV-rutan; "På lång siskt, när ekonomin tillåter, inte de närmaste åren..."Men jag tror det är rätt strategi för ett parti att verkligen slå vakt om ideologin när man måste kompromissa. Det kan fler lära sig av...

Värmdö har stärkts i företagsrankingen
Det är roligt när det går bra och det gör det med att stärka Värmdös roll bland företagen. Vid förra mätningen gick vi upp över 20 platser och i den mätning som gjordes häromdagen har vi avancerat 22 platser till.
I dag skall vi ha näringslivsråd och diskuteraa företagsjouren, hur man kan hjälpa företag som hamnat i kris. En "Greklandslösning" för Värmdö...Vi skall också gå igenom läget för Näringslivets hus eller "Träffpunkt Skärgården" och diskutera Visit Värmdös utvecklingsprojekt. Bra för Värmdö.

För övrigt skall jag nu iväg till en Vattendag och diskutera Östersjön med politiker och tjänstemän från Nacka, Värmdö och Lidingö.

Inga kommentarer: