torsdag 20 maj 2010

Thailand en katastrof
Det är en tragisk utveckling som pågår i Thailand. Det såg till en början ut som det kunde bli en fredlig folklig demonstration, men nu har det urartat. Armén rensar protesterande rödskjortor, vars ledare kapitulerat. Ett 70-tal dödsoffer under två månaders barrikader. Det nyval som utlovats har ställts in.
Dags för FN att på allvar ta itu med frågan. Obegripligt tyst från världssamfundet.

Tyskland chockar marknaden och EU
Angela Merkels och den tyska regeringens ensidiga beslut om vissa blankningsförbud chockade marknaden och EU:s medflemsländer. Ingen konsultation, ingen diskussion, ingen förvarning. Det tyder på att Tyskland upplever eurokrisen som mycket allvarlig och inte på något sätt på väg att lösas. Det skakar EU och visar eurons skörhet. Fel från början. Men Tyskland vill inte betala fler gånger, då går det före EU...gör fler länder likadant så...

Sven Bergström och Solveig Ternström - rätt på olika sätt
Jag tänker inte sätta betyg på vem som gjort mest rätt i kärnkraftsfrågan av Sven Bergström och Solveig Ternström. Båda har hållit fast vid centerns grundvärderingar men agerat på olika sätt. Sven har gjort en strålande insats och verkligen försökt och lyckats med hårda förhandlingskrav; nej till statlig finansierng, ett uppskjutet beslut och skadeståndsfrågan har aktualiserats.
Solveig följer ursprungslinjen, Nej till kärnkraft. Nu kommer frågan upp i valet och det ger centern en möjlighet att ta igen många förlorade röster...

Ett gemensamt månadskort för SL och Waxholmsbolaget
Det har jag och styrelsen i bolaget drivit under hela mandatperioden. Men SL verkar inte så intresserade av frågan. Det är självklart att resenärer skall kunna resa på ett gemensamt kort särskilt när det är samma huvudman, landstinget för både land- och sjöresenärer. Jag har uppmanat centerns skärgårdslandstingsråd Gustav Andersson att ta trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm i örat så att frågan kanlösas...före sommaren.

För övrigt skall jag nu till överförmynderiet och diskutera några ärenden och därefter till möte med A5 - Alliansens gruppledare och sedan...sed...inga problem att få tiden att gå.

Inga kommentarer: