tisdag 18 maj 2010

Välskött ekonomi blir avgörande i valet
Det är ingen tvekan om att Sveriges välskötta ekonomi, mycket tack vare Anders Borg, blir avgörande för många väljare i höstens val. Här har regeringen ett stabilt övetag. Vi ärvde en god ekonomi från s 2006 men v och mp drar ner det allmänna intrycket kraftigt och Östros är som sagt vår bäste lobbyist...
Regeringen får gott betyg från Finanspolitiska rådet med prodessor Lars Calamfors i spetsen. Sverige har lyckats manövrera sig igenom den ekonomiska krisen bättre än de flesta andra länder. Vi blir en av tre EU-länder som klarar stabilitetspakten. Vi behöver inte strama åt när konjunkturen nu vänder. Fortsätta med det och tala om det gång på gång...

Centern lyfter blicken - Bra visioner för framtiden
Sverige skall bli bäst i världen om Centern får bestämma när det gäller, utbildning, tillväxtföretagande, klimatpolitik, folkhälsa, ekonomisk tillväxt och jämställdhet. Det skall ske till 2020 och det är bra visioner. Och, som jag skrivit åtskilliga gånger på denna blogg, det är mer av visioner, berättelser och framtidstänkande som måste till för att gör ett bra val.
Hade önskat mindre om tillväxt för tillväxtens skulle och mera om miljö och uthållig utveckling.
Alldeles utmärkta förslag om sänkt tjänstemoms för t.ex restauranger som snabbt kan anställa ungdomar, sänkta arbetsgivaravgifter och stärkta innovationsmiljöer för forskning, uppfinningar och patent.
Men tala inte om kommunister i regeringen. Det låter gammaldags och bitskt.

Skolan blir en huvudfråga i valet i Värmdö
Det är ingen överdrift att säga att skolan och ungdomars framtid blir en huvudfråga i valet i Värmdö. Alliansen är nu ute och träffar rektorer, lärare, föräldrar och elever på alla skolor för att verkligen få höra deras röst som det handlar om. Detta för att få ett underlag till den utredning som skall göras om frågor kring betyg och kvalité. Skolan skall handla om eleverna och deras framtid.

För övrigt skall jag nu in till Årsstämma med Waxholmsbolaget...och en liten lunch efteråt.

Inga kommentarer: