lördag 29 maj 2010

Alliansen måste stärka jämställdheten
Nu är jämställdhet inte samma sak för alla. Feminismen har ett i grunden bra ideologiskt innehåll och många bra förslag från feministiskt initiativ som mer av kvotering, men alla tycker inte så.
I går skrev jag på bloggen att ekonomi och regeringsduglighet vid kriser var Alliansens bästa gren. Deras svagaste gren är bristen på empati mot svaga och utsatta grupper och en oklar jämsställdshetspolitik och framför allt att man pratar om det för lite. Fredrik Reinfeldt har på senaste tiden ändrat sig till det bättre, men det behövs mer, mycket mer.
Jämlikhet har enligt DN www.dn.se ökat i styrka för oppositionen. Jämlikhet, empati och klyftor måste vi möta med argument och förslag.

Storstäderna avgör valet
Det är obegripligt att s kan göra en valanalys efter valet 2006 där man konstaterar att valet förlorades i storstadsområdena med svag storstadspolitik och sedan göra om samma misstag, med borttaget rutavdrag, fastighets- och förmögenhetsskatt, höjd kommunalskatt i Stockholm.
Det är ett onödigt självmål. "Högersossen" Ilja Batljan försökte ändra på det när han fick uppdraget som oppositionsledare i landstinget men fick omedelbart be om ursäkt och backa...

Tvärlinje från Blidö till Utö bra c-förslag i landstinget och skärgården
Det är ett av huvudförslagen i landstingsprogrammet som vi nu går ut med i vår kampanj i samband med skärgårdsmässan vid Wasavarvet på Djurgården. Jag träffade mycket folk i går och skall göra detsamma i eftermiddag. Intresset är stort för vårt förslag om en tvärlinje som jag nu skall driva ännu hårdare i Waxholmsbolaget och landstingsvalet.
Vårt skärgårdslandstingsråd Gustav Andersson har i dag en bra artikel inne på Stockhomssidorna i DN om just detta.

Värmdö skulle vinna
Både turister och fastboende i skärgården skulle vinna på en sådan tvärlinje från nord till syd med en t.o.r båt varje dag i första hand under sommarmånaderna. Inte minst skulle det vara bra för alla företagare och "mångsysslare" i skärgården.
Sörsta delen av linjen skulle går genom Värmdö.

För övrigt har jag just varit på företagsmässan i Mölnvik och ligger snart på golvet och kryper med Sara och Hanna innan jag åker in på Skärgårdsmässan igen....

Inga kommentarer: