lördag 22 maj 2010

Maud i Kina-mänskliga rättigheter måste alltid vara på dagordningen
Det är utmärkt med handelsutbyte., också med Kina. Det är utmärkt att MaudO=lofsson och den svensak delegationen tar upp klimat-,energi- och miljöfrågor med Kina som är det land bland stormakterna som är mest svar i klimatfrågan.
Maud kunde gjort som Fredrik Reinfeldt n är han var i Kina strax före OS 2008; Lämnat över en lista på fångar till president NHu Jintao. Ett annat krav kunde varit att kräva stopp för förföljelser av tibetaner och uigurer.
Synd om ett så bra handelsinitiativ får fel image...

Jämställdhet på efterkälken..
I går presenterade En Alliansgrupp sina förslag om jämställdhet. Det är rätt att jobbskatteavdragen är den viktigaste jämställdhetspolitiska reformen under mandatperioden. Det ger kvinnor med låga löner bättre möjligheter att kunna försörja sig själva. Men något som stuckit ut borde gruppen kunna tagit fram. Feministiskt Initiativ tar inga riksdagsmandat, men kan skada en Allians gentemot de rödgröna. Kvotering till bolagsstyrelser som bl a Lena Ek föreslagit hade skapat lite turbulens.

Nya Karolinska onödigt dyrt
har DN http://www.dn.se/ som rubrik på den fortsatta debatten om Nya Karolinska sjukhuset. Bankerna kan få en ränta på 6,5 procent de tio första åren, enligt Lennart Schuss på Catella, allt beskdivet i DN. Det är en uppförsbacke och något mäste göras.
Tycker fortfarande att ALliansen bör ta initiativ till en oberoende granskning av hela projektet - före valet.

Värmdöföretagen visar sig
Lisa Larsson utställning i Gustavsberg och Magnebergsdagen i Älvsby industriområde var två intressanta mässor i Värmdö på Pingstafton. Inga Östergren -Lind, s-representant i Näringslivsrådet var nöjd med dagen. Det är stor kraft i Värmdös företagare och det är roligt att företagarna uppskattar att Värmdö som kommun verkligen stödjer våra företag. Nu på torsdag morgon 08.30 inbjuds alla intresserade att deltaga i presentationen av idéerna kring FöretagsCentrum i Tornhuset i Gustavsbergs hamn.

För övrigt har dagen ägnats åt jordbruk och trädgårdsskötsel, klippt gräsmattan, klippt syrénhäckar, satt potatis och vattnat och vårdat jordgubbslandet...

Inga kommentarer: