onsdag 26 maj 2010

Vänstern styr rödgröna utrikespolitiken
Instabilitet, osäkerhet och fler länder som skaffar kärnvapen blir följden om vänstern får styra de rödgrönas utrikespolitik i Sverige efter valet. USA skall ta hem sina soldater, avveckla sina mitärtbaser och sina kärnvapen utomlands. Det är vad som står i de rödgrönas dokument om den gemensamma utrikespolitiken. Otroligt, och hur kan socialdemokraterna och miljöpartiet gå med på detta kommunistkrav. Ökad oro, destabilisering i Asien och Mellanöstern, säger forskare och utrikesanalytiker.
Det räcker att se den konflikt som skruvats upp den senaste tiden nellan Nord- och Sydkorea. Skall Sydkorea i stället skaffa sig egna kärnvapen? Vad gör då Nordkorea? Och vad säger Mona Sahlin...?

Inget bra förslag Beatrice Ask om stoppad kreditupplysning på nätet
Nej, det är inget bra förslag att inskränka yttrandefriheten och offentlighetsprincipen genom att stoppa kreditupplysning på nätet med hänvisning till den personliga integriteten. Vi har ett öppet samhälle i Sverige och det ska vi ha i fortsättningen också.
Tycker Beatrice i huvudsak kommit med flerea bra förslag under mandatperioden men landat fel några gånger. Detta är en sådan gång.

Inbjudan till överläggningar om Nya Karolinska - bra förslag.
Det är naturligtvis så att gruppledarna och landstingsråden i Alliansen i landstinget har läst min blogg och gör som jag föreslår... Nja, Det är i alla fall helt rätt att nu bjuda in till överläggningar om byggandet av Nya Karolinska sjukhuset. Både majoritet och opposition vill bygga sjukhuset och då borde processen dit med OPS-finansiering, säkerheter och tidsplaner kunna lösas över blockgränen.
Bravo Catharina, Birgitta, Stig och Gustav

Lös frågan om underskotten i Värmdös skolor
I går var det dags för det fjärde skolmötet mellan gruppledarna i Alliansen och rektorer, lärare och elever i Värmdös skolor. Betyg, kvalitet, budgetunderskott, organisation och oron i skolan var huvudfrågorna. Det går också för långsamt att få besked vad Alliansen tänker göra var en annan fråga.
Från centern och kd förde vi efter mötet fram förslaget; lös frågan om budgetunderskotten i skolorna. Det uppdrag som ekonomiavdelningen fått bör redovisas i samband med förvaltningens förslag till budget för 2011 den 31 maj. Här ska skolorna kunna få ett snabbt besked.

För övrigt varj jag hemma i går igen till Emma, Sara och Hanna och skruvade upp stämningen strax före läggdags till föräldrarnas behärskade entusiasm...

Inga kommentarer: