torsdag 27 maj 2010

Ekonomin- Alliansens bästa valfråga
Det är ingen tvekan om att det är ekonomin som är Alianens bästa valfråga. Anders Borg har "ruskigt starka meriter" skriver DN i dag på ledarsidan www.dn.se. Sverige har en välskött ekonomi både i en nationell bedömning och i en internationell och europeisk jämförelse. Låt detta prägla valrörelsen. En god ekonomi är också bästa grunden för att skapa nya jobb. Låt debatten formas kring ekonomi, jobb och regeringsduglighet så.....

Till ekonomin hör också skatter
och där har de rödgröna det svårt. Min gamle professor i finansrätt i Uppsala Sven-Olof Lodin, för övrigt Värmdöbo, beskriver i dag på DN Debatt de rödgrönas hot mot samhällsekonomin.
Deras förslag betyder en höjning av världens redan högsta skatt på arbete och marginalskatter över 60 procent. Tre miljoner får högre skatt om det fjärde jobbskatteavdraget avskaffas. Fastighetsskatten och förmögenhetsskatten skall läggas på detta liksom höjda transportskatter.
Nu är Sven-Olof kraftigt färjad som tidigare sakkunnig i skattefrågor på Svenskt Näringsliv men som argument är hans samlade kunskap ovärderlig.

Ett lyckat upptaktsmöte för Värmdö Företagarcenter
Det måste man säga om presentationen av Skärgårdens mötesplats och Värmdö Företagscenter på Tornhuset i Gustavsberg i förmiddags. Ett 80-tal företagare, mest kvinnor deltog i presentationen och vi fick ett 25-tal att skriva på listan om intresseanmälan för att bli medlemmar, skaffa en rörlig eller en fast arbetsplats på det planerade kontorshotellet. Seminarier, företagaträffar, utbildning, utställningar, stödfunktioner och samarbete med kommunen skall rymmas inom Företagscentrum. Roligt, mycket roligt.

För övrrigt skall jag nu gå till Pro Värmdös öppna hus och lyssna och prata med våra egna "kommunala företagare".

Inga kommentarer: