onsdag 5 januari 2011

Betyg på partiledare?
Maud Olofssons förslag om att eleverna skall sätta betyg på sina lärare för underkänt av lärare, elever och allianskolleger. Det var kanske inget riktigt bra exempel på den breddning av politiken Maud Olofson talade om i går. Men, vi måste nog både tillåta oss och acceptera att alla förslag heller inte faller i god jord.
Kanske hade det varit bättre att föreslå att ämnet mek-miljö. energi-och klimat skall ingå i all undervisning....?

Kd har samma bekymmer
och letar nu efter rubriker som snabbt kan lyfta partiet. I dagens SvD www.svd.se lanserar kd ett förslag att det skall bli straffbart att stödja rasistiska och terrorstämplade organisationer. Frågan är bara hur sådana organisationer ser ut. Hur definieras det? Vem gör den bedömningen. Krävs det en grundlagsändring om det krockar med yttrandefriheten och organisationsfriheten? Hur kommer det att uppfattas? Som ett direkt brott att vara medlem i Sveridemokraterna? Eller kommer det bara att gynna dem....Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större.

Sänk ränteavdragen
skriver Carl B Hamilton på DN debatt i dag www.dn.se för att hålla hus- och bostadspriserna nere. Det kan vara en framkomlig väg om samtidigt kapitalskatten sänks. Att sänka ränteavdragen skulle nog uppfattas som en mer permanent åtgärd hos allmänheten än höjda räntor och därmed få större effekt på återhållsamma banklån. Kanske?

För övrig sitter den där förb..e julförkylningen i fortfarande...men nu har den pågått så länge att det måste vara mindre tid kvar...Inga kommentarer: