fredag 14 januari 2011

Reseförbud för Lukasjenko - länder som är överens kan väl börja
Det är illa att EU inte kan enas om att införa reseförbud för Vitrysslands självutnämnde president Lukasjenko. Det senaste valet var ytterligare en katastrof med manipulationer, fängslanden och mediaförtryck. Men varför vänta på alla 27 EU-länderna? Italien med Berlusconi kommer aldrig att gå med och inte Portugal och Spanien heller som det ser ut. Sverige kan ta upp frågan med ordförandelandet Ungern. De länder som vill ställer sig bakom ett inreseförbud.
Tyskland, Frankrike och 20-talet ytterligare länder skulle ge eko nog...Den gemensamma utrikespolitiken hindrar enskilda länder från att handla.

Sverigedemokraterna bjuder in till förhandlingar - jobbavdrag mot hårdare invandringspolitik
Så ser inbjudan ut som i dag går att läsa i SvD www.svd.se .Anhöriginvandringen skall kraftigt begränsas genom att ett antal hårda krav ställs. Om regeringen är beredd att diskutera detta kan man få med sig Sd på ett femte jobbskatteavdrag. Nja, det är nog inget regeringen skall ge sig på...

Jonas mot Lasse
I det långa loppet är det ingen tvekan om att Jonas förr eller senare blir partiledare i Vänsterpartiet. Jag känner båda mycket bra och har arbetat med båda. Lars Ohly var partisekreterare när vi på Nej-sidan diskuterade upplägget inför folkomröstningen om EU. Jonas Sjöstedt var vice ordförande tillsammans mig och Eva-Britt Svensson som de två ordförandena i Nej till EU.
Ingen tvekan om att Jonas både har ambitionen, kompetensen och stödet att ta över. Hans personröster i valen är imponerande. Med Jonas, som politiskt är "högervänster" kommer socialdemokraterna att tappa ännu mer om dom fortsätter mitten/högervandringen.

För övrigt skall jag nu in till styrelsesammanträdde med KOMPASS. Vi kämpar för att få den första pilotbanan...Regeringen har bollen.

Inga kommentarer: