söndag 16 januari 2011

Rysk upprustning ökar spänningen och stärker Nato
Det som nu framkommer i media om den ryska försvarsupprustningen med 64 procent från 2010 till 2013 ökar spänningen i Europa och världen. Baltikum blir oroat. De nya vapnen sträcker sin ända från Ryssland till Karlskrona och påverkar naturligtvis försvarsdebatten i Sverige. Folkpartiet och Allan Widman, fp:s försvarsexpert, gasar på med Natoanslutning. Gör inget förhastat.

Gripenstedt förstod järnvägen - förstår Anders Borg spårbilen
Svd www.svd.se har en ledare i dag som handlar om personer på de svenska sedlarna. Johan August Gripenstedt, finansminister 1856- 1866 nämns. Han drev igenom avskaffande av skråsamhället och drev på för näringsfrihet, Han förstod också järnvägens betydelse och satsade stora statliga pengar på den. Vad säger Anders Borg om höghastighetståg och spårbilar?

Bra att exportera svenskt sjukvårdskunnande
Det är mycket positivt att regeringen inser vilka exportmöjligheter tjänste- och medicinsektorerna kan ge. Sverige har bland den lägsta barnadödligheten i världen, och den kunskapen har spritt sig utomlands. Exportera vårt sjukvårds- och medicinkunnande. Bra för Sverige och bra för alla som blir sjuka.
Jag sitter själv med i Stockholms läns landstings forskningsberedning och ser vilka resurser enskilda landsting satsar på forskning om framtidens sjukvård. Det kan världen dra nytta av.

Skattestopp från s i länet
Det ser så ut om man skall tro uppgifter från socialdemokraternas valanalysgrupp i Stockholms län. Förslag på regionalt och kommunalt skattehöjarstopp. Det betyder att man redan insett att förslaget på skattehöjning i landstingsvalet med 17 öre inte var något bra förslag....

För övrigt blir det julgransplundring i dag hemma hos oss, där Emma, Sara och Hanna skall kasta ut granen...

Inga kommentarer: