söndag 9 januari 2011

Sudan röstar för framtiden
Sudans befolkning har verkligen fått lida. För att inte tala om hur många hundratusentals som dött i strider sedan början på 1980-talet. En delning av landet i ett självständigt södra Sudan är vad som avgörs i dag i folkomröstningen. Det finns väl knappast någon utomstående som inte hoppas på ett starkt ja. Det är ingen garanti för fred med en folkmördare som Bashir som president, men det ger hopp.
Olja och andra naturresurser som finns i södra Sudan men förädlas i norra Sudan kan skapa konflikter. Ett starkt ja är svårt även för Bashir att inte respektera.

Har Ohly tappat huvudet.
I dag har Svd:s intervjuserie med partitopparna kommit till Lars Ohly och vänsterpartiet www.svd.se. Jag läser flera gånger avsnittet om att Lars Ohly är helt inställd på att de tre partierna på nytt skall bilda gemensam front 2014. Nu skall Lasse ta nya tag och formulera en reformagenda för vänstern. Vad har han gjort då sedan Gudrun slutade...? Lars Ohly känner jag väl sedan folkomröstningskampanjerna. Han är övertygande, kunnig och energisk och det är en lättsam och trevlig person. Men att göra om samma misstag ett val till. Det kanske Lars Ohly vill men aldrig Mp och S.

För övrigt hade vi en trevlig familjeträff i går med de närmast sörjande kring gossen som går mot hundra....med visor, Frans Lisztpianot (min bror alltså), gluntar och fiskdamm med Emma och småtjejerna..... Nästa år då det bara är 30 kvar då d-ar ska det bli....

Inga kommentarer: