måndag 17 januari 2011

Eurokrisen - väg mot EU-federation
EU är inget optimalt valutaområde. Det förstod de flesta redan långt före eurons inträde. Det förstod ja-sidan och det anammade nej-sidan inför folkomröstningen i Sverige 2003. För att väga upp de problem som nu uppstått när euron krisar kommer ständiga förslag om ökat ekonomiskt samarbete, gemensamma statsobligationer, harmoniserade skatter. "Redan i dag kan unionen liknas vid en slags europeisk federation", skriverf Dn www.dn.se i dag på ledarplats och det är rimligt att vi får mer av det. Vad var det vi sa....?

S på väg mot 20 procent i Skopmätning - m mot 40.
Ja, det är lite överdrivret men 24,4 för s och 35,7 för m är sensationellt. S har tappat ytterligare 3,7 procent sedan förra mätningen...Kristdemokraterna kraftigt under 4-procentsspärren med 2,7 procent och Sd växer oroande till 7,1. Centern ökar till 5,5. Frågan är på vad? Jag hoppas mycket på valanalysgruppen och vet att man har lyssnat på många både "gamla" och unga centerpartister. Stärk interndemokratin och lyft fram den gröna centerideologin.

Roligt med nytt oparahus
Visst vore det roligt att se ett nytt oparahus växa fram i Sverige. Jag är inge överdriven oparafantast, ligger mer åt folkkultur och folkmusik men alla människor behöver något mer än jobb och vardag. Ett operahus vid Slussen...?

För övrigt är det +5 grader, dropp och svinhalt...

Inga kommentarer: