lördag 29 januari 2011

"Saltsjöbadskonferens" med valanalys och nytändning
Så är då årets "Saltsjöbadskonferens" avklarad och jag nyss hemkommen från Sigtunahöjdens hotell och konferensanläggning. "Saltsjöbadskonferensen" är den gamla benämningen när centern sista veckan i januari hade sin årliga konferens för kretsordförande och gruppledare. Nu heter konferensen "Ledarkonferens" men kretsen som deltar är densamma. I år presenterade Anders W Jonsson, en av valanalysgruppens ledamöter, resultatat och det var ett gediget material. Ett stort antal enkäter och remisser har kommit in från medlemmar och väljare.

För mycket regering och Allians - för lite center
Det är telegramtexten på gruppens analys av det dåliga valet. Centern och Maud Olofsson har varit näringsminister men inte partiledare. Frågor som kärnkraften, FRA ich sjukförsäkringen har inte förankrats i partiet och förklarats.
Bra med vice partiledare, en eller två, bra med ett nytt idéprogram och bra med att ta det på en extrastämma 2012. Då får vi i alla fall tre stämmor i rad som jag föreslagit och vi kan ta upp partiledarfrågan i lugn och ro men också i god tid förevalet.
Stärk den gröna centeridentiteten, det är bättre än att tala om "liberal förnyelse" som ingen vet vad det betyder.
Nytändningen har inletts.

För övrigt var det en trevlig konferens där fyra aktiva medlemmar deltog från Värmdöcentern, Ina Ununger, Christer Malmqvist, Annette Olofsson Fors och jag själv.

Inga kommentarer: