lördag 22 januari 2011

Kommundirektören Magnus Hedenfalk går i pension
I går gick Värmdös kommundirektör sedan 10 år Magnus Hedenfalk i pension. Han har gjort ett utmärkt jobb med olika majoriteter i kommunen. Han har haft ett stort förtroende från olika kso och kommunstyrelser och bland personalen.
Så här lät det när Värmdöcentern,bland många andra avtackade honom bland personal och fötroendevalda med en liten visa på melodin "Inbelupet glaset står...."
Magnus Hedenfalk vår kommundignitär
dignitär..
Har bytt jobb och skall bli heldagspensionär
pensionär..
Vi Dig önska lycka till
Och att du nu får lugn och ro
lugn och ro..
Hälsningar från alla oss och PRO

Alla slåss om liberalismen
I går kunde vi läsa hur Mp:s sannolikt nya manliga språkrör Gustav Fridolin liknade miljöpartiets ideologi med den framväxande liberalismen och Karl Staaf. Det var tydligen känsligt för i dag kan vi läsa i samma tidning www.dn.se hur Folkpartiets partisekreterare Nina Larsson och gruppledaren i riksdagen Johan Perhsson vill placera Mp till vänster och långt från liberalismen. Mp är emot globalisering, EU, euron, tillväxt, och ränta. Fp är för marknaden och allt som är bra...
Också centerpartiet har på senare tid allt mer talat om liberalismen. Sant och i många stycken rätt men centern...

...skall stärka den gröna centeridentiteten
Många har saknat centerpartiets idébärande värdegrunder som decentralisering, miljö, småfolket, hela Sverige skall leva och kampen mot kärnkraften. Vi är bra på näringsliv och småföretagande men måste bredda politiken, stärka dialogen med väljarna och förbättra interndemokratin. Vi måste återskapa den gröna centeridentiteten.

För övrigt skalla vi nu åka till Linköping och prata med Ulf och Lillian, Stinas föräldrar om brölloppet i sommar mellan Kristoffer och Strina. Roligt.

Inga kommentarer: