torsdag 27 januari 2011

Regeringen lanserar ny bild av Sverige
Ekonomi i balans, reformpolitik och fler i arbete - det är regeringens budskap till omvärlden inför världsekonomiskt Forum i Davos. Bilden av "Världens högsta" skattetryck, en stel arbetsmarknad och förtidspensinering skall bort. Men har inte den nya bilden redan satt sig? I hur många OECD-raporter mm har inte Sverige redan fått pluspoäng för att ha klarat finanskrisen. Regeringen försöker nu suga på karamellen och det är svårt för en sargad opposition att säga emot. Det faktiska sakläget stämmer och den politiska oppositionen är död. Men bli inte för stöddig...Sänk arbetsgivaravgifterna och stöd företagandet för att ta fram nya jobb som går att söka.

Bra utredning om friskolorna
Friskolornas frammarsch sedan början på 90-talet skall nu granskas och finansiering , riskkapitalbolag och ägarroller analyseras. Det skall ske i en parlamentarisk utredning. Utmärkt. Det tar udden av kritiken. Utrednigen borde däremot breddas till alla företag inom sjukvård, service, hemtjänst mm som finansieras med skattemedel. Vad säger centern....? Eller C och Kd tillsammans.

Koalitionen i Värmdökollition redan på första fullmäktigemötet
Miljöpartiet tappade ansiktet och fick glorian på sned redan i första fullmäktigemötet i går kväll. I en bra motion hade Mp föreslagit tyst asfalt för att minska bullret från trafiken. Där föreslogs att vi skulle ställa krav på Vägverket, oss själva som kommun och Vägföreningarna att använda tyst asfalt vid nyasfalteringar.

Innan debatten ens började
tog Yvonne Blombäck tillbaka yrkandet om krav på oss själva, dvs kommunen och Vägföreningarna. Det var uppenbart att det var ett villkor från moderaterna med Lars-Erik Alversjö och Peter Freij. Värmdöcentern hade ett eget förslag där Vägföreningarna skulle uppmuntras att införa tyst asfalt men självfallet skulle samma krav ställas på oss i kommunen som vi ställer på Vägverket.
En rejäl reträtt från MP i den nya Koalitionen. Koalitionen blev Kollision redan vid första fullmäktigesammanträdet. Vad blir nästa...?

För övrigt blir det Ledarkonferens i Sigtuna i helgen med centern i distriktet...

Inga kommentarer: