måndag 10 januari 2011

Bra om vargen Andréas
Vet inte hur många Centerstämmor under 70-80-talen jag varit på där vargfrågan hade 10-15-motioner och tog flera timmar. Vet inte hur många möten i EU-valet jag varit på där samma fråga dominerat.
Tycker Andréas Carlgren fångar in det mesta av åsikterna och insikterna i sin artikel på DN Debatt i dag www.dn.se
Vi ska ha en livskraftig vargstam i de svenska skogarna. Mer lokalt och regionalt inflytande över jakt och viltvård. Licensjakt ja, men begränsad.
Men alldeles för följsamt mot EU-kommissinen i Bryssel som vore det någon jaktgud vi alltid måste följa. Minska EU-makten över sådant som vi sköter bättre själva.

Björklund (Fp) lämnar över till Nina Larsson
i intervjuserien i Svenska Dagbladet. En jämställdhetsgest eller.... Hon vill höja taket i sjukförsäkringen. Bra, centern borde där följa med. Reinfeldt slog i går ett slag för obligatorisk a-kassa. Också bra. Centern borde följa med, men se till att det blir en acceptabel nivå. Moderaterna tror att folk inte jobbar om de får "höga bidrag". Säkert någon eller några. Men de allra flesta vill jobba...och har betalat skatt när vardagen spricker sönder.

Bättre jämställdhet i skolan
En bra rapport från ordföranden Anna Ekström och delegationen för jämställdhet i skolan.
Det jag reagerat mest på den senaste tiden är kränkningar mot elever, från andra elever. Ansvaret skall helt ligga på Skolinspektionen föreslår delegationen. Ok, men det nära ansvaret måste ligga hos andra elever, lärare, rektorer, föräldrar och kommunala skolmyndigheter.

För övrigt startar vardagen i dag igen efter helgerna. Känns nästan lite skönt...

Inga kommentarer: