lördag 12 november 2011

Bojkotta Carema
Det första vi bör göra som företrädare för medborgarna är att bojkotta Carema i nya upphandlingar och noga gå igenom de befintliga och inte förlänga några avtal. Carema river ner mycket av det som var tanken med öppen konkurrens i vården att vårdpersonal i mindre företag skulle kunna driva verksamheten. Förstört för både personal,patienter och utveckling är vad Carema gjort.

Håkan Juholt med blocköversskridande igen
Det är klart Håkan Juholt vill komma in i matchen igen och försöka göra något åt sitt hårt anfrätta förtroende och då blir alla hans budskap avslutade med en blocköverskridande uppgörelse. Innehållet om äldrevården är i den riktning som vi alla redan håller på med.

Centern säger nej till ensidig satsning  i Stockholm på spårvagnar för 40 miljarder
Och det gör vi rätt i. Trafikgruppen under Lars Carlssons ledning har tydligt markerat. Det är infarterna till Stockholm som skall förbättras. Med 40 mdr på spårvagnar i Stockholm blir det inga pengar över för resten av länet och bara 1 % ökning av kollektivtrafiken. Gör om och gör rätt. Rätt trafikslag på rätt plats vid rätt tillfälle. Utbyggd T-bana, snabbbussar i egna filer, tvärbanor och spårbilar.

Christer G Wennerholm
har inte förankrat sitt förslag och de moderater, folkpartister, socialdemokrater, vänsterpartister och centerfolk jag talade med på Mälardalsrådet under två dagar tycker närmast allt liknar en cirkus. Men centern är det enda parti som hittills satt ner foten. Bra.

För övrigt ska jag nu tillsammans med Annette in till Centerns höstmöte på Fältöversten och bland annat träffa vår nya partiledare Annie Lööf.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför pratar ingen inom Centern om EMUs sönderfall? Ni var väl det enda partiet som var på nej-sidan under folkomröstningen.

Hemmestahasses blog sa...

Sorry, att jag inte noterat din kommentar tidigare. DU har helt rätt, Centern var emot EMU-anslutningen och är det fortfarande. Jag pratar och mskriver verkoligen om EMU:s sönderfall, Håkan Larsson , Lars Carlsson, Sven Bergström gör det. Men du har rätt mi att det inte är någon debatt i Focus. Överhuvudtaget är jag bekymrad över att samhällskritiken mot EU och EMU och den allt mer tilltagande avdemokratiseringen och motsvarande teknokratiseringen inte debatteras mer.