söndag 6 november 2011

Grekland kanske överaskar
Segern i förtroendeomröstningen med 153 röster mot 145 var en framgånd för Papandreou förstås. Rätt använd kan det bli en riktig vinstlott. Ett litet förslag: P har erbjudit sig att avgå om en samlingsregering tilltätts. Samlingsregeringen bör uppdra åt en "administrationsministär" att genomföra krisprogrammet från den 26 oktober med stöd på 130 mdr euro mm. Det tvingar alla partier att bekänna färg. När det är klart och grekerna ser vilka som ställt upp på programmet, utlys nuval. Då vinner P igen...

Lars Ohly försöker dribbla bort Jonas Sjösted
Det som nu sker i vänsterpartiet ( v ) är maktkamp - en inre maktkamp där Lars Ohly till varje pris försöker omöjliggöra för Jonas Sjöstsedt att bli partiledare. Jonas är för populär i Ohlys ögon och sådana utmanar. Det har Jonas gjort länge med sina höga personsiffror i valen och sin kompetens och känsla för politiken. Partistyrelsens beslut att inte ha delat ledarskap ser formellt ut att försvåra för Jonas, då feministerna inte vill ha två män efter varann.

Men Jonas vinner ändå.
Både personstriden om det inte blir delat ledarskap och definitivt om det blir delat med Ulla Andersson. Någon som sätter emot? Jonas var vice ordförande i Nej till EU med mig som en av ordförandena hela folkomröstningstiden från 1992-1994. Jag känner Jonas väl. Han har det som behövs i vänstern och han blir farlig också för andra än socialdemokraterna.

Härlig helg med Sara och Hanna i högform. För övrigt blev det en riktigt bra tennismatch i dag mot Micke trots förlusten 0-6, 0-4. Hade fyra game med 40 lika...det kunde ju vänt....eller?

Inga kommentarer: