fredag 18 november 2011

Låt EU utvecklas flexibelt
Dagens Nyheter har i dag en ledare www.dn.se  som är mycket kritisk till att inte alla länder är med i allt. Alla ska vara med i euron. EU-grundarländerna Tyskland och Frankrike får inte ta egna initiativ och gå före som självständiga länder. EU-ledningen kritiserar också Finlands utrikesminister Alexander Stubb som vill ha ett tätare samarbete mellan euroländer med goda offentliga finanser som inte är i kris.
Vad är det för fel med det. Länderna är väl självständiga stater.

Tvärtom är det bra om EU utvecklas
flexibelt där alla inte är med i allt utan i det som man anser lämpligt eller har nationellt stöd för. Så är det ju redan i dag med euron, Schengen, Turkiets tullunionsavral med EU, Storbritanniens och Danmarks undantag från Maastrichtavtalet etc. Fortsätt med med det och lämna tankarna på ett EUropas förenta stater.

Kan Lars Engqvist ena socialdemokraterna?
Lars är en gedigen sosse med båda fötterna på jorden. Ett programarbete kan vara en väg till enighet i det i dag mycket spretiga partiet. men det betyder arbete inåt när partiet behöver arbeta utåt. Det är inte partiprogrammet det är fel på utan partiledningen...

...som talt missat Caremakrisen
och nu i efterhand kommer med egna förslag när regeringen redan beslutat sig för att se över riskkapitalbolagens roll i vården. Att komma med samma förslag som redan är beslutade men lite fortare påminner för mycket om Östros..."för lite och för sent", och det är ingen vinnare.

Annies sparlinje - ett utmärkt förslag
Jag tror att många svenskar instämmer i att vi inte ska låna över våra tillgångar, utan tvärtom spara så att vi kan undvika hamna i ekonomiska kriser. Samhället ska stimulera sparande med avdrag och stöd, precis som vi ska stimulera till arbete. Utmärkt.

För övrigt ska jag nu skriva en liten artikel till Nacka-Värmdöposten och sedan ska Sonja och jag hämta Hanna och Sara på dagis...och äta glass...

Inga kommentarer: