fredag 4 november 2011

EUron ska räddas - inte Grekland
Så, i lite förkortad form uttryckte sig Angela Merkel i går på G20-mötet i Cannes. Det känns feltimat varje gång jag nu skriver på bloggen om finanskrisen. För just som inlägget är publicerat händer något nytt. Det troliga nu är samlingsstyre med en ny ledning, eller trojka och nyval. Men ett nyval löser ju inte Greklans problem. Ny demokrati skulle vinna enkelt men de har varit emot förslag i krispaketet och de är minst lika ansvariga för skulderna, fusket, statistiken och korruptionen. Allt detta borde lösas av samlingsregeringen innan nyval sker.

Tuff start av nye ECB-chefen Mario Draghi
Sänkt ränta efter två dagar på jobbet.... Det var tufft och oväntat. En sänkning från 1,50 till 1,25 stimulerar tillväxt och konsumtion. Mario Draghi sätter ner foten. Han lyfter Italien lite från Berlusconis neddragningar.. Det kan bli sänkning av styrräntan också i Sverige som skulle mötas positivt och öka sysselsättningen.

Näringslivet och Miljöpartiet = rätt
Om någon för några år sedan hade sagt att Näringslivet skulle krama Miljöpartiet och föreslå en dialog med regeringen så skulle nog många ha skrattat. Nu är det verklighet, enligt Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström. Utvecklingsoptimism och investeringar i järnväg och skola är rätt väg, menar han. Se upp med Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt, de tar från alla partiet.

För övrigt knackar nu utklädda Hallowenbarn på dörren och då bidrar man lite till kassan..roligt

Inga kommentarer: