tisdag 22 november 2011

Egypten får börja om
En tragisk repris pågår nu i Egypten. Det styrande militärrådet har satt in samma militära resurser som Mubarak gjorde i januari innan han föll. De är naturligtvis rädda för att drabbas av samma öde som Mubarak och tror att samma metoder som han använde går att använda igen. Men hans metoder misslyckades ju. Hur dum får man vara? Nu måste FN, EU, USA och världssamfundet reagera. Slut på vanstyret, våldet och dödandet

Ett  civilt styre måste skapas
och det var tänkt att så skulle ske med valen som börjar om en vecka. Militären och undantagslagarna måste bort. En repris i Egypten där makten ligger hos militären stärker också Syriens diktatur om inget nu görs. Carl Bildt, var är du? Vad säger EU-ledningen? FN?Nu.

För övrigt ska jag nu in till landstingsstyrelse med 6 cm handlingar där miljöprogrammet är ett viktigt  ärende där centern verkligen driver på.

Och nu är det gjort...
och i Miljöprogrammet
utmanar vi nu både regeringen och andra kommuner och landsting med miljökrav inom trafik och vård. Till är 2016 ska minst 75 procent av kollektivtrafiken i Stockholm bedrivas med förnybara bränslen. Vi ska också ha god, aptitlig samt miljö- och klimatvänlig mat på våra sjukhus. Tillagningskök är huvudspåret för centern och måltiden ska vara en höjdpunkt på dagen.

Inga kommentarer: