lördag 19 november 2011

Har världen fått Burma att ändra sig?
Ja, det är frågan. Vad har fått Burmas diktaturjunta att efter 50 år ändra sig? Nu är det lättnader i censuren, fångar släpps fria, amnestier ges och Aung San Suu Kyi får ställa upp i valen. Trycket från det internationella samfundet har till slut blivit för mycket. Så bör vi göra med Iran också. Något krig med Iran vill inte världen ha. Israel får tänka om.

Nu hotar krisen hela EU-bygget
skriver www.svd.se på första sidan i dag. Inte ens jag som EU-kritiker håller med. Det är en kris, främst för att euron inte passar så många länder med så många olika förutsättningar. Det har också gått upp för EU-ledarna där Merkel nu  sagt att länder kan lämna euron. Det är i sig en sensation. Konflikten mellan Tyskland och Frankrike om ECB och räddningsfonden EFSF kommer inte att välta EU. Frankrike vill göra ECB till EU:s sedelpress. Tyskland är skräckslagen för ett nytt 30-tal med inflation följt av Hitler.

Mats Odell kommer närmare som partiledare i KD
Det är ingen tvekan. Mats Odell satsar. Helsida i DN www.dn.se och artikel på Brännpunkt i www.svd.se/brannpunkt. han har mycket rätt i sin kritik av materialismen och ekonomismen som måste ge mer plats åt etiska perspektiv. Särkilt i dag är det väl timat. Inte minst när Maria Larsson mest har försvarat dagens Carema-mentalitet och Göran Hägglund har varit obegripligt frånvarande.
Men vårdnadsbidraget är fel väg. Utbyggd föräldraförsäkring är bättre.

För övrigt har Sonja och jag sprungit vår runda ner till Sjöängen och jag har hämtat ved och snart kommer Stoffe hit. Men just nu lyssnar jag på Mats Odell på lördagsintgervjun. Nästa partiledare...?

Inga kommentarer: