torsdag 24 november 2011

Ingen slår Anders Borg - bäst i EU
På Financial Times förstasida. Anders Borg. "Europas bäste finansminister". Det räcker långt för att hålla avståndet till socialdemokraterna och oppositionen. Kunskap, kompetens och förtroende.Waidelichs sura kommentarer gör det heller inte lättare för s.

Lagstifta inte om allemansrätten
Allemansrätten är en sedvanerätt. Sådant lagstiftar man inte om. Det är en tusenårig allnänfolklig rättighet som är unik för Sverige. Håll lagar borta och informera i stället om vad som gäller.

Peter Norman reagerar omedelbart - bra betyg
Pensionsbolag som skor sig på pensionärer ska stävjas. Fondförsäkringsbolagens avarter med bonusar borde återgå till pensionärerna. Hot om lagstiftning. Så ska en minister reagera innan mediadrevet tar över. Bra.

Vad säger Beatrice Ask om meddelarfriheten i den privata vården?
Beatrice brukar också reagera snabbt, men att vänta till i sommar med att tillsätta utredningen om meddelarfrihet i de privata vårdföretagen är för långsamt. Sedan ska ju utredningen jobba "något år" också. För långsamt och för oengagerat.

Sd:s socialkonservatism ett vinstdrag
I dag finns inget parti som sådär direkt kan ta stora röstandelar av moderaterna. Att kalla sig socialkonservativa i stället för nationalistiska är listigt.

Se upp för Mp, V och Sd
Jag säger det igen i denna blogg. Här finns tre partier som alla kan komma upp till 10-15 procent i nästa val. Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt och Jimmy Åkesson. Se upp eller se till att möta detta... Centern ligger bäst till.

För övrigt hade vi ett kommunfullmäktige i går som dominerades av friköp av tomträtter på Sandhamn. Väldigt olyckligt med återremiss från s,v och en avvikare från centern. Sandhamnsborna har väntat för länge redan. Friköp till 50 % av marktaxeringsvärdet, precis som andra värmdöbor fått göra, är skäligt och rättvist.

Inga kommentarer: