lördag 26 november 2011

Det borde råda frihet att bo, jobba och flytta till vilket land man vill
Det är positivt med den ökade arbetskraftsinvandringen till Sverige. Det är negativt att så stor del av de arbetslösa som 35 procent är födda utomlands. Det är inte bara negativt det är katastrofalt. Ett katastrofbud till är att det i genomsnitt tar sju år för flyktinginvandrare att få jobb i Sverige.
Sverige "blir äldre" och vi behöver invandrare. Vi måste däremot stoppa fusket bland företag som lockar hit invandrare och utnyttjar dem med låga löner och usla arbetsvillkor.
Men, det borde vara frihet i vår värld att resa, bo, arbeta och flytta vart vi vill. Men...Fortsätt driv på för "Den öppna världen".

Finansmarknadsminister Peter Norman imponerar
Han gör ett bra jobb, Peter Norman. Han reagerar direkt på sådant som folk upplever som fel, orättvist eller omoraliskt. Utmärkt nu med hårdare krav på kapital för Sveriges fyra storbanker(Men varför bara dessa?). Skattebetalarna ska inte behöva drabbas vid kriser. Men håll efter ökade marginaler på bolån.

Varning för Sd
Jag säger det igen. Mjukare, bredare, socialkonservativt med ambitioner att bli ett 30-procentsparti. Det skriver Jimmy Åkesson på www.svd.se/brannpunkt i dag. Lyssna på detta; "..ett socialt ansvarstagande kombinerat med en sund värdekonservatism", skriver Åkesson. Det kunde varit högern för ett halvsekel sedan med 15 procent av väljarna...

För övrigt ska Sonja ha 68-årskalas om några timmar med hela familjen Micke, Åsa, Emma, Sara, Hanna, Stoffe, Stina, Maria och Fredrika. Nu ska jag skriva lite visor till Sonja...

Inga kommentarer: