torsdag 17 november 2011

Syrien en nygammal arabisk katastrof
Det är fruktansvärda saker som nu händer i Syrien. En diktatur som känner sig hotad är kapabel till vad som helst. Särskilt när man har en del färska exempel från andra många andra arabländer hur det kan gå.
När avhoppade armésoldater bildar frihetsgarden och attackerar syriska militärbaser har fredsrörelsen blivit ett direkt militärt hot. Många av dessa har också anslutit sig till oppositionen. Arabförbundet har givit Syrien tre dagar då våldet ska vara slut. Sker inte det vidtas ekonomiska sanktioner. Vad säger världssamfundet FN, EU?

Montis nya regering ska rädda Italien
På två dagar lyckades Mario Monti bilda en 17-mannaregering som nu har till uppgift att rädda Italien. Som jag minns honom i EU-parlamentet räknar han alla dygnets minuter till arbetstid. Han har också tagit på sig både uppgiften som premiärminister och finansminister. Han håller i hela ekonomin. Hans viktigaste uppgift de närmaste dagarna är att lugna börser och finansmarknader och sedan börja det långsiktiga arbetet.
Om någon ska lyckas med detta rå är det Monti

För övrigt ska jag nu min till Produktionsutskott i landstinget där en och annan fråga kring upphandling av sjukvård ska diskuteras...

Inga kommentarer: