måndag 7 november 2011

Papandreous avgång öppnar för diskussioner
Jag tänkte skriva "..öppnar för lösningar", men det är inte säkert, I dag ska den nye premiärministern och regeringen i övrigt utses. Dess uppgift blir att komma fram till beslut om hur krisen ska lösas. Det finns bara ett trovärdigt alternativ och det är att uppfylla skyldigheterna i EU- krisplanen från den 26 oktober och sedan utlysa nyval. Ungefär som jag skrev i går. Det ställer krav på de andra partierna.

Juholt står sig slätt...
Det är ett tacksamt tema för journalister som gillar att jaga villebråd. Det är tacksamt villebråd också, vilket DN/Synovates undersökning visar. Juholt ligger mellan 60 och 31 procent efter Reinfeldt på fem olika förtroendeområden, som att företräda Sverige utomlands etc.
Men en fråga. Varför är Juholt så tyst själv? Har han fått munkavle och Waídelich var är han?

Spårvagn ja, men där de passar bäst
Vi behöver mer kollektivtrafik. Vi behöver mer trafik på spår. Vi behöver spårvagnar, pendeltåg. tvärbanor, spårbilar och bussar. Men rätt trafikslag på rätt ställe. Sex nya spårvagnslinjer bara inne i City där vi kan bygga ut med T-bana, buss och spårbilar är inte rätt använda 40 miljarder. Som dessutom bara skulle ge 1 % ökning av kollektivresorna, enligt dagens DN, www.dn.se . 1% ökning av kollektivtrafiken för 40 miljarder. Det kan en femteklassare slå på några sekunders funderande....

För övrigt blir det gruppstyrelse i kväll där vi ska finna en ersättare för den mycket duktiga Anna Jonasson som slutar som sjukvårdssekreterare på roteln och börjar i regeringskansliet. Lycka till Anna.

Inga kommentarer: