torsdag 10 november 2011

Euron inte längre ett måste
I går gick Tysklands förbundskansler Angela Merkel ut och meddelade att länder som varit euromedlemmar kan lämna euron. Det är egentligen självklart, eftersom det finns länder som Storbritannien, Sverige, Tjeckien m fl som inte är med i euron. Men det är inte vem som helst som säger detta, utan det ekonomiskt tyngsta landet i eurosamarbetet Det är bara bra om EU-samarbetet kan inriktas på medlemskap  och anslutning på olika nivåer i olika frågor.

Juholt friar till regeringen
Hörde Håkan Juholt i morse på ekot fria till regeringen om en gemensam uppgörelse om hårdare tag mot friskolornas brister, vinster och etableringar. Det arbetet pågår redan i regeringen. De sitter en parlamentarisk utredning som arbetar med frågan. Juholt försöker bara räta upp sitt skamfilade förtroende med samarbete med några som har förtroende.

Kraftig ökning av förtidspension till unga - allvarligt bakslag för regeringen
Enligt en rapport av Irene Wennemo, tidigare duktig LO-medarbetare, till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen ökar antalet förtidspensioner bland unga, särskilt unga i åldern 20-24 år.  Och det är arbetslöshet och svag utbildning som är huvudskälet, inte ohälsa. Illa, mycket illa... Här faller ett av regeringens tyngsta argument mot tidigare s-regeringar.

För övrigt åker jag nu till möte med Mälardalsrådet om den framtida regionplaneringen.

Inga kommentarer: