lördag 5 november 2011

Demoskop: Juholt illa ute men också c, kd och fp
Det är en på många sätt tydlig Demoskop. S-krisen är uppenbar med bara 26,6 procent och det är också Juholt som är ansvarig för den. Moderaterna fortsätter framgången till 33,4. Men de övriga Allianspartierna c,fp och kd går alla kraftigt tillbaka med minus siffror i ordningen 0,9, 1,1 och 1,5. Det är mycket illa, särskilt för kd ,med partiledarstriden och för oss i centern som nog väntat oss en uppgång med den nya partiledningen.

Se upp för Mp och V
Men jag säger det igen se upp för mp och v, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt. Jag känner gossarna och vet vilken stark inneboende kompetens, känsla och energi de besitter. Det tar röster från s men vill jag säga från alla. Sd har över 6 procent, dubbelt så mycket som kd...

Låt pensionsåldern vara fri  - folk ska få jobba så mycket, så lite och så länge de vill
Det är bara dumt att slå fast siffror för pensionsåldern. Folk ska få jobba så mycket, så lite och så länge de vill. Men viktigt att människor har balans i livet och att arbetstiden kan variera under livet. När man just kommit ut från studierna så vill man jobba.. mycket. När man får barn vill man minska ner. Mitt i livet vill man jobba igen och kring 60 börjar man fundera...jobb visst, men kanske halvtid.

Men två saker
Det är verkligen skillnad på jobb som sliter och jobb som stimulerar. Arbetsmiljön i vården och omsorgen måste bli bättre. Det är prio ett för jämställdhet och att vara frisk och kunna jobba vidare.

Snart kommer Emma, Sara och Hanna hit för mamma och pappa ska gå  på party...roligt.  

Inga kommentarer: