söndag 13 november 2011

Nej Sverige ska inte skaffa något missilförsvar
Irans uppladdning för kärnvapen är skrämmande och hotfullt. FN, EU och IAEA måste ställa krav på Iran. Hårda krav  med sanktioner som handelsbojkotter om inte upprustningen upphör. Att skapa ett missilförsvar runt Europa, eller Sverige är nog inte rätt väg. Det inbjuder bara till att bryta in ...

Euron - Fritt för utträde en sensation
Merkels uttalande i veckan att det är fritt att lämna euron för det medlemsland som så önskar var en sensation. Nu kommer ytterligare en. Enligt diplomatiska källor har det pågått diskussioner mellan Tyskland och Frankrike om att bilda en mindre eurozon där flera länder skulle tvingas lämna. Sant.. eller?

Carema har förstört en positiv utveckling
Äldreomsorgens "guldgrävare" som Carema har nu blivit vårdsektorns "dödgrävare" skriver Peter Wolodarski i poetiskt i DN.Så rätt.

Annie Lööf: Gott Näringslivsklimat huvudtema på centerns höstmöte i Stockholm
Det goda näringslivsklimatet var huvudtema för centerns nye partiledare Annie Lööf på höstmötet i Stockholm med stad och län. Bra utbildning, lägre företagsskatter viktigare än sänkt värnskatt och hur får vi företag att välja Sverige för investeringar, var några teman.

Jag ställde följande tre frågor: Borde inte centern arbeta för att återinföra kostnadsfria studier för studenter utanför EU? Låt människor arbeta  mycket och så  lite de vill, mycket efter studierna, lite när man får barn, mycket igen och mindre, men inte helt sluta, när man blir äldre, dvs livsbalans. Spårbilar, vill du vara den näringsminister som driver på för ett sådant beslut i Sverige.

Svar: Annie trodde inte på kostnadsfria utlandsstudenter. Synd. Hon ville ha stipendier i stället. Bra, men det räcker inte
Livsbalans, ja svarade Annie och spårbilar nog bra men jag tror inte hon riktigt förstår potentialen för transporter, minskad trängsel, klimat, miljö, energi och export.

Roligt att centern ökar i Sifo
med 1,5 procent till 6,7 och därmed är näst största parti i Alliansen. Annies sparandelinje är ett lyckat drag.

För övrigt har Micke och jag just spelat tennis ute igen, den 13 november. Jag vann....inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kostnadsfria studier för studenter utanför EU? Du har verkligen spenderbyxorna på. Man blir mållös!!!!!!!!!!!

Hemmestahasses blog sa...

Sorry, att jag inte noterat kommentaren tidigare. Utländska studenter som studerar i Sverige stannar ibland kvar och ger arbetsinkomster.Åker de hem skapar eller underlättar de kontakter mellan Sveirge och studentens hemland. Det vinner Sverige på, studentens hemland,globaliseringen och demokratin.