onsdag 14 november 2012

Bra uppgörelse om partibidrag - men för lite och för sent som Östros brukade säga
Demokratin stärks. Öppenheten ökar. Moderaterna har ändrat sig och går nu med på redovisning av bidrag större än 20 000 kronor samt lagstiftning i frågan. Det är utmärkt men borde inte varit någon gräns. Det är ett måste att regeringen kan presentera en lag som kan träda i kraft före valet 2014, annars får oppositionen en gratisfråga i valet.

Frankrike nästa krisland? Eller riktigare ska Tyskland rädda också Frankrike?
Det är ungefär läget i EU för närvarande. Tyskland är ledarlandet. Alla frågar Tyskland om lov. Tyskland måste gå med på det och det...Tyskland säger nej till mera pengar...Merkel regerar Tyskland och EU.

Svag ekonomi, stort budgetunderskott och hög statsskuld, hög arbetslöshet
och en nyvald president Hollande som inte tycks veta vad han vill. Vilken förnedring att behöva skicka premiärminister Jean-Marc Ayrault till Berlin och tala om för Merkel att "Vi ska genomföra reformer....bli inte arg.... vi ska klara av det Vive la France...."

Borg håller hård linje mot bankerna både i Sverige och EU med förslagen om bankunionen och EUropeisk bankinspektion
Man måste berömma Anders Borg. Han har hårda krav på bankerna i Sverige med kapitaltäckning och stopp för räntesnurror.Så hårda att Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson tycker han går för långt. Lyssna, s tycker borgaren Borg går för hårt åt kaiptalismen..... Lika hård är han utomlands, senast i går i Bryssel om Sveriges krav på fördragsändring om det ska bli någon bankunion. Bra Anders Borg. Sveriges för närvarande bäste EU-kritiker.

För övrigt blir det nu lite inre tjänst när vi ska städa undan för att uppdatera våra toaletter duschar och tvättrum från 60-70 tal till lite fräschare... 

Inga kommentarer: