tisdag 6 november 2012

Jag hoppas att Obama vinner och jag tror att han gör det med några procent - men kanske med några tiotal elektorsröster - Ohio är avgörande
och där har Obama ett litet övertag sedan han medverkat till att rädda bilindustrin efter      finanskrisen.
Obama har ambitionen och politiken åt rätt håll men har inte fullföljt som han lovat eller som människorna hoppats på. Sjukförsäkringen var bra, avslutande av krigen i Irak och Afghanistan, Bin Ladins död, stormen Sandy nu på slutet.
Men hur löser han ekonomin? De mycket höga nivåerna på budgetunderskottet och statsskulden?

Men Romney vore fel väg för  både Amerika och världen
med skattsänkningar som enda medel mot allt dåligt, men samtidigt ökade försvarskostnader och minskad gemensam välfärd och ännu mer av privata försäkringar i sjukvården när han skrotar Obamacare. Och framför allt, han har hoppat fram och tillbaka på många områden och vi vet inte riktigt vad vi får.

Intressant artikel av George Soros i www.dn.se/kolumn om splittringen mellan långivare och låntagare i EU där solidariteten måste byggas upp igen.

EU håller på att spricka. I dag hålls det ihop av formella regler och utnämnda byråkrater eller av "bister nödvändighet", skriver Soros.  Han har skapat ett institut som heter  OSIFE, ett solidaritetshus där Sverige och Norge kunde ta ett initiativ. EU-medborgarna ska stödja Grekland och grekerna stödjer migranterna. Ett utmärkt förslag.

För övrigt stödjer jag artikeln "Tiokrossade myter om varför Kyrkskolan måste krympa" och kanske läggas ned, undertecknad av många kända värmdöbor. Vi ska ta upp frågan igen på det extra sammanträdet med kf den 28 november.

Inga kommentarer: